Matrimoniale si casatorii online – avantaje si pericole

Matrimoniale si casatorii online

Site-urile de intalniri online au devenit foarte raspandite astazi, datorita faptului ca un cont online este usor de realizat, iar astfel se pot intalni mai multe persoane fara a ne mai deplasa din confortul oferit de caminul propriu.

In plus, inainte de a incepe o discutie cu altcineva avem posibilitatea de a ii afla pasiunile si hobby – urile, consultand sectiunea „biografie” ce este completata obligatoriu atunci cand ne facem contul online.

Acest tip de intalniri au devenit o obisnuinta chiar si printre adolescenti, prin prisma faptului ca ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si contribuie la cresterea increderii in sine a tanarului.

Numarul site-urilor matrimoniale online este in crestere

In ultima perioada, numarul de site-uri specializate in prietenii si matrimoniale online a cunoscut o dezvoltare fara precedent. Din ce in ce mai multe site-uri isi fac aparitia, dar trebuie sa tinem cont de faptul ca cele mai serioase site-uri percep o taxa pentru a ne face un cont.

Beneficiile unui cont pe un site online dating sunt multiple. Astfel, acestea incurajeaza abilitatile de comunicare prin discutii tematice diverse, fapt ce asigura un schimb permanent de informatii si elimina barierele de comunicare.

Se pot dezvolta astfel relatii de amicitie cu persoane din alte zone geografice (indiferent de zona in care ne aflam), iar acestea sunt usurate prin folosirea camerelor web, astfel incat vom fi in masura sa ne facem o parere cat mai apropiata de adevar asupra acelei persoane inainte de a ne cunoaste in realitate.

Internetul poate fi locul unde ne vom gasi dragostea adevarata, iar faptul ca intalnirile din mediul virtual nu ne costa nimic va elimina frustrarile de ordin financiar ce isi pot face aparitia in cazul unor intalniri reale.

Pericolele site-urilor de intalniri online

Desi platformele de intalniri online ofera participantilor un grad mare de protectie fizica datorita distantei ce separa persoanele participante la discutie, riscurile utilizarii acestora raman in continuare foarte ridicate.

Astfel, niciun participant nu poate fi sigur ca discuta cu persoana ce se pretinde a fi, deoarece adevarata identitate a participantilor nu poate fi verificata de nimeni. Identitatile false au devenit un lucru obisnuit in ultimul timp, iar fiecare persoana cu care discutam va trebui tratata cu foarte mare atentie.

Riscul financiar este de asemenea foarte mare. Multi dintre participantii ce si-au facut conturi pe site-uri de intalniri online nu urmaresc decat beneficii financiare, sau incearca sa obtina informatii confidentiale pe care le pot vinde sau le pot utiliza pentru a santaja anumite persoane.

Cel mai mare pericol imi pare acela emotional, ce isi face aparitia atunci cand persoanele ce isi doresc o relatie serioasa sunt victime ale escrocilor sau ale aventurierilor. Dezamagirile si deziluziile provocate de intamplari neplacute pot lasa urme adanci, ce ne pot afecta viata sentimentala din viitor.

Inainte de a avansa intr-o relatie cu o persoana cunoscuta pe internet va trebui sa „citim printre randuri” si sa verificam cu mare atentie trecutul acelei persoane. Informatiile obtinute cu ajutorul Google sunt nepretuite, iar daca avem posibilitatea de a cere ajutorul membrilor mai vechi de pe site nu ar trebuie sa ezitam sa o facem.