Vocabularul, elementul cheie pentru o intalnire online reusita

Fetele singure sunt mai usor de intalnit online

Internetul a devenit o prezenta obisnuita in viata noastra. Acesta este utilizat in aproape toate domeniile vietii sociale si profesionale, iar pe plan personal reprezinta un ajutor nepretuit, ce ne usureaza plata facturilor, cumpararea biletelor de avion, efectuarea aprovizionarii saptamanale si chiar gasirea unui partener de viata.

Gasirea unui partener de viata este printre cele mai dificile momente din viata unui barbat. Chiar daca un cont pe un site de intalniri matrimoniale online este usor de realizat, compunerea unui mesaj este deosebit de dificila, deoarece acesta trebuie sa iasa in evidenta pentru atrage privirea destinatarului.

O intalnire online este greu de stabilit

Doamnele vor primi cu siguranta foarte multe mesaje si vor raspunde numai acelora ce au iesit in evidenta. Inainte de a ne gandi cum sa scriem un mesaj personalizat, trebuie sa ne analizam cu atentie vocabularul si cuvintele folosite, deoarece acestea ne pot ruina din start sansele de a primi un raspuns.

Cel mai important este sa nu cadem in capcana utilizarii unor clisee comune si invechite, ce au fost spune de mai multi pretendenti.

Mesaje de tipul „ buzele tale sunt atat de senzuale incat ma fac sa imi pierd cumpatul” sunt total contraindicate, la fel ca si mesajele cu tenta familiara, derivata din limbajul de cartier: „ce mananci de esti asa de frumoasa ?”.

Doamnele vor sa vada mesaje care sa le flateze, dar care sa fie in acelasi timp originale si sa le atraga atentia.

Cuvinte ce trebuie sa ne lipseasca din vocabular

Nu numai replicile de mai sus nu sunt recomandate. Completarea rubricii in care ne descriem trebuie facuta cu mare atentie, pentru a evita orice neintelegere sau interpretare negativa.

Astfel, cuvantul „introvertit” nu va fi folosit niciodata, deoarece acesta poate indica faptul ca suntem inabordabili, sau persoana dornica sa ne cunoasca trebuie sa aloce mult timp si resurse pentru a ne cunoaste cat mai bine.

Caracterizarea va trebui facuta cat mai cuprinzator (dar fara sa scriem romane), iar afirmatia ”nu ma pot descrie in cateva cuvinte” va trebui sa ne iasa din cap. Aceasta poate sugera o doza de aroganta sau falsa modestie si ne poate indeparta de ceilalti membri.

Faptul ca „avem multa dragoste de oferit” indica o exagerare a calitatilor noastre si ne poate pune in postura cuiva ce vorbeste foarte mult fara sa aiba acoperire. Dragostea este un lucru care se ofera si se  simte, dar nu se spune niciodata in cuvinte, iar fiecare femeie ne va aprecia dovezile de tandrete in dauna unor replici standard.

„Imi plac serile linistite, cu o cina romantica acasa, urmata de un film bun” este o replica ce ne va distruge din start orice sansa de a aborda pe cineva. Aceasta poate fi intalnita in 90% dintre profilele completate pe site-urile matrimoniale online si a devenit un cliseu ce ne poate face sa parem mincinosi.

Mai mult decat atat, alegerea numelui de utilizator este un element ce ne poate ajuta in activitatea noastra pe site. Studiile au demonstrat ca un nume de utilizator ce incepe cu o litera din prima jumatate a alfabetului ne va spori sansele de a intalni persoana potrivita.