Intalniri online gratis

Intalniri online

Societatea moderna este dinamica, iar provocarile ce o insotesc ne tin in permanenta ocupati. Viata profesionala, ca si cea personala s-au schimbat foarte mult, iar trasatura comuna a devenit lipsa timpului.

Cariera ne ocupa din ce in ce mai mult timp, iar rezolvarea problemelor personale este lasata intotdeauna pe ultima suta de metri si acest lucru isi pune amprenta asupra relatiilor de cuplu. Lipsa de atentie si de afectiune este resimtita de partenerii nostri, iar de aici si pana la divort nu ne mai ramane decat un pas.

Probabil ca un divort nu ne va afecta foarte mult in prima faza, deoarece cariera are o insemnatate aparte, dar lipsa unui partener devine greu de suportat in perioada concediilor si a vacantelor de iarna, atunci cand singuratatea ne va coplesi.

Evolutia societatii nu inseamna numai probleme. Aparitia digitalizarii si a internetului ne deschide noi perspective, iar gasirea unui partener pentru a petrece evenimentele deosebite nu mai este o problema.

Intalnirile nu mai sunt greu de obtinut

Imi aduc aminte cu nostalgie de vremurile in care trebuia sa ies la bar sau intr-un club pentru a imi gasi o prietena. Acest lucru prespunea timp si bani, iar posibilitatea de a pleca la fel de singur era foarte mare.

Astazi, gasirea unui partener se poate face cu mare usurinta chiar din confortul oferit de propriul camin. Nu ne este necesar decat o conexiune la internet si un calculator, lucruri ce au devenit comune pentru fiecare camin.

Matrimoniale onlineUnul dintre cele mai mari avantaje oferite de site-urile de online dating este faptul ca sunt gratis. Nu este necesar sa platim niciun ban pentru conturile pe care le facem, iar faptul ca se pot vedea fotografii ale potentialilor nostri parteneri ne scuteste de multe neplaceri.

Astfel, pe site-urile de intalniri online gratis este obligatorie postarea unor poze, iar completarea profilului utilizatorilor impune descrierea intereselor si a preocuparilor fiecaruia.

Astfel, ne putem face o idee despre preocuparile persoanei cu care dorim sa ne intalnim, iar faptul ca se poate comunica cu acestea inainte de intalnirea propriu zisa este unul dintre avantajele oferite de mediul online.

Astfel, se poate folosi camera calculatorului pentru a stabili o intalnire video, iar in functie de rezultatele acestei discutii vom hotara daca vom continua relatia si in afara lumii virtuale.

Intalnirile online sunt insa percepute deosebit de catre cei ce ne inconjoara. Desi un adevarat mod de a fi pentru o parte a prietenilor nostri, acestea sunt privite ca un mod disperat de a ne gasi jumatatea, iar cei ce apeleaza la acest mod de a intalni pe cineva vor fi supusi oprobiului public.

Perceptia societatii romanesti in privinta intalnirilor online nu s-a schimbat foarte mult. Intr-un studiu efectuat in 2005, 29% dintre participanti credeau ca cei ce folosesc site-urile de intalniri online sunt disperati si ciudati, total neadaptati la realitatile societatii in care traiesc.

Acelasi studiu a fost repetat in urma cu o scurta perioada de timp, iar afirmatia de mai sus a ramas valabila pentru 23% dintre persoanele intervievate.

Perceptia romanilor este totusi contradictorie, deoarece acelasi sondaj scoate la iveala faptul ca 59% dintre persoanele ce au participat la studiu considera internetul cea mai buna si mai usoara cale de a cunoaste oameni.

Din punctul meu de vedere, acesta este mediul in care mi-am facut cele mai multe prietene. In afara faptului ca am facut alegerea celei mai potrivite persoane pentru mine (consultand preocuparile acestora), mediul virtual este acela ce mi-a dat posibilitatea sa ma exprim liber, fara sa fiu preocupat de impresia pe care o voi lasa.

Desi sunt recunoscut ca un tip mai timid, alegerea subiectelor de discutie a decurs intotdeauna natural. Dupa prezentarile fiecaruia, am discutat putin despre subiecte de actualitate, filme sau hobby-uri. Desigur ca am facut si unele greseli la inceput, deoarece aveam tendinta de a aborda mai abrupt discutiile, ajungand foarte repede la perioadele dificile prin care am trecut in viata sau mai rau, la neajunsurile amoroase.

Dar dupa cum spun batranii experienta ne invata, iar atunci cand am constatat ca aceste discutii sincere imi fac foarte mult rau atunci cand sunt abordate la inceputul unei relatii, am decis sa incerc sa schimb formula de inceput.

Site-urile gratis sunt utilizate atat de barbati, cat si de femei

Probabil ca ne-am pus cu totii intrebarea de ce ajungem la un moment dat sa apelam la site de intalniri online gratis. Desi acest mod de a ne intalni partenerii este considerat reprobabil de o mare parte a societatii romanesti, consider ca cei ce apeleaza la astfel de servicii o fac in primul rand din lipsa timpului.

Anunturi matrimonialeLipsa prietenilor ne poate induce o stare de frustrare ce are efecte neplacute, iar cea mai usoara metoda pentru a intalni noi prieteni este sa ne facem un cont online.

O parte insemnata a celor ce isi cauta un prieten online o fac si datorita faptului ca sunt prea timizi pentru a purta o discutie fata in fata cu o persoana de sex opus. Acestia isi pot impartasi astfel propriile trairi si experiente, fara sa aiba probleme de trac sau de timiditate.

Cel mai neplacut este momentul in care apelezi la un site online dating dupa o experienta neplacuta. Persoanele ranite sunt mult mai retinute in comunicarea cu noi prieteni si sunt reticenti in a avansa intr-o relatie, datorita traumelor pe care le poarta inca in suflet.

Pe de alta parte, un site de intalniri online poate fi privit ca o metoda de a o rupe cu trecutul si poate fi perceputa ca o sansa la un nou inceput. Alegerea persoanei potrivite poate fi facuta cu mare usurinta dintr-o baza de date consistenta, de acolo de unde se pot afla punctele comune si trasaturile de caracter mai putin dorite.

Astfel, vom avea o discutie preliminara cu persoana selectata, iar daca nu simtim ca suntem compatibili ii vom spune mult mai usor faptul ca vom dori sa ramanem doar „buni prieteni”.

Site-urile de intalniri online pot reprezenta un nou inceput, locul unde vom gasi o persoana ce ne poate iubi neconditionat, sau pot fi locul unde vom gasi doar o aventura de o noapte, ce ne va ajuta sa ne linistim gandurile si sa ne gandim la cursul viitor al vietii noastre.

Ca orice lucru care ne inconjoara, dezvoltarea internetului si a site-urilor matrimoniale este o sabie cu doua taisuri. Serviciile de intalniri online pot fi o binecuvantare pentru o parte a celor singuri, dar o parte insemnata a celor ce au apelat la intalnirile online au fost dezamagiti atunci cand s-au intlnit cu persoana aleasa.

Ce categorii de oameni pot fi intalnite pe site-urile de intalniri online

Ca orice domeniu, fiecare padure isi are uscaturile ei. Rubrica de matrimoniale online este frecventata de foarte multa lume si trebuie sa fim deosebit de atenti in momentul in care vom intra in contact cu o alta persoana.

Tipologia celor ce apeleaza la asemenea site-uri este destul de diversa, iar escrocii isi pot face usor aparitia, in conditiile in care beneficiaza de un grad inalt de anonimitate oferit de mediul virtual.

Persoanele timide sunt printre primele ce apeleaza la site-uri de online dating. Acestia sunt retrasi si inhibati in viata reala, avand probleme de comunicare cauzate de anumite traume pe care le-au avut in trecut, dar odata ajunsi in fata calculatorului schimbarea este radicala.

Timizii devin persoane dezinvolte, ce stabilesc cu foarte mare usurinta noi contacte si dezvolta rapid mai multe teme de discutii, dar odata ajunsi in viata reala problemele de comunicare isi vor face aparitia foarte repede.

Astfel, o relatie cu o persoana ce apartine acestei categorii este aproape imposibil de stabilit, persoanele timide se vor axa aproape in totalitate pe comunicarea in mediul virtual si vor refuza inalnirile din viata reala.

Aventurierii se vor simti in elementul lor pe un site de matrimoniale online. Acestia nu sunt interesati decat de a obtine cat mai mult sex, fara sa se implice emotional si sunt in permanenta in cautarea de noi senzatii.

Acestia sunt si cel mai usor de depistat, deoarece vor trece direct la subiect imediat ce abordeaza o alta persoana. Propunerile directe nu vor intarzia sa apara, in speranta ca din foarte multe persoane abordate vor gasi pe cineva care sa fie de acord sa aiba o relatie pur sexuala.

Aventurierii sunt printre cele mai active persoanele de pe site-urile de intalniri online, iar atunci cand deschidem discutia cu un nou prieten trebuie sa fim atenti la activitatea acestuia si sa cerem parerea unor membri mai vechi ai site-ului.

Acestia nu isi doresc decat o relatie pur carnala si sunt incapabili sa dezvolte o relatie bazata pe sentimente si respect reciproc.

De altfel, aceasta categorie constituie unul dintre principalele motive ale dezamagirilor traite de catre cei ce isi doresc o relatie stabila si de durata.

Matrimoniale casatoriiPrecautii sunt reprezentati de catre persoanele ce trateaza site-urile de intalniri online ca pe niste burse sau locuri de pariuri. Acestia sunt cei ce intocmesc adevarate carti de statistici despre membrii si calculeaza in permanenta ce persoana pare sa fie cea mai potrivita pentru ei.

Persoana ce nu a trecut peste fosta relatie este de evitat, deoarece este destul de instabila si aminteste in permanenta despre fosta legatura, fapt ce poate fi destul de neplacut pentru partener.

Escrocii sunt unul dintre motivele principale pentru care este bine sa fim precauti atunci cand ne facem un cont online. Din nefericire, acestia sunt foarte greu de depistat, datorita faptului ca sunt persoane inteligente, cu un anumit nivel de pregatire si sunt foarte buni psihologi.

Scopul acestora este de a obtine cat mai multi bani de pe urma semenilor lor, indiferent de mijloacele utilizate.

Este bine sa nu ne dezvaluim secretele foarte repede, mai ales la inceputul unei relatii cand nu cunoastem persoana respectiva. Conturile false sunt usor de extrem de facut, iar identitatea reala de pe site-urile de intalniri online gratis nu este verificata de nimeni.

Semnalele de alarma ar trebui sa isi faca aparitia in momentul in care persoana cu care discutam ne va cere bani, indiferent de motivul acesteia si de suma ceruta.

Ce este necesar sa cunoastem inainte de a apela la mediul virtual

Inainte de a ne face un cont pe unul dintre site-urile matrimoniale online, este bine sa constientizam anumite lucruri ce pot face diferenta dintre o persoana puternica si una vulnerabila in fata pericolului mediului virtual.

In primul rand este necesar sa ne gandim care sunt necesitatile noastre si de ce apelam la mediul online pentru a ne gasi partenerul. Va trebui sa ne gandim ce fel de relatie dorim sa avem,  ce tip de persoana dorim sa cunoastem, cum sa arate acea persoana si care ar fi caracteristicile psihologice ale persoanei respective.

Comunicarea cu noul nostru prieten virtual va fi retinuta la inceput. Este necesar sa fim atenti la subiectele ce sunt abordate frecvent, sa incercam sa ii deslusim adevaratele intentii, dar fara a divulga prea multe din intentiile  noastre.

Trebuie sa incercam sa vedem cu ce persoana avem de a face in realitate. Sunt discutiile profunde sau superficiale? Sunt orientate mai mult spre bani sau spre sex? Persoana cu care discutam spune adevarul despre el sau nu?

Este deosebit de important sa testam persoana cu care ne-am imprietenit, sa ii punem intrebari repetate pentru a vedea daca sa incurca in raspunsuri si sa urmarim cu atentie toate indiciile furnizate de acesta, pentru a fi in masura sa conducem discutia in directia noastra de interes.

Intentiile pe care le avem vor fi foarte clare si vor fi comunicate inca de la inceput. Este bine sa ne impartasim intentiile reale inca de la inceput, pentru a nu crea o stare de confuzie si a nu ne pierde timpul cu o relatie ce ar putea evolua intr-o directie mai putin dorita.

Pentru inceput ar fi ideal sa apelam la chatul online, ce este o optiune ce sta la indemana tuturor utilizatorilor site-urilor de intalniri online gratis.

Astfel vom discuta despre intentiile noului nostru prieten si vom vedea daca acestea se potrivesc cu ale noastre. In plus, majoritatea chaturilor online au o optiune ce ne permite folosirea camerei web, fapt ce ne va ajuta sa verificam identitatea persoanei  cu care stam de vorba.